ESO: 93 726 83 83 · Batxillerat: 93 725 92 77

Pinta la Marató 2018

Pinta la Marató 2018

La 27a edició de La Marató de TV3 està dedicada al càncer. És per això que, com cada any, hem participat en la campanya de divulgació i sensibilització que desplega aquesta fundació.

Les xerrades s’han dividit en dues parts. En primer lloc, s’ha explicat als nois i noies en què consisteix el càncer, quines poden ser les seves conseqüències i com es pot prevenir. I, després, s’ha visionat un vídeo divulgatiu.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l’any.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s’han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta.

Un de cada dos homes i una de cada tres dones tindran càncer al llarg de la seva vida. Cal, doncs, seguir investigant.

Tots els nostres #alumnes, tant d’ESO com de Batxillerat, han mostrat interès per la informació que se’ls donava i, en acabar cada sessió, han pogut resoldre dubtes i fer aportacions.

I com cada any també, els nois i noies de les matèries específiques de Visual i Plàstica, de 4t d’ESO, i de Dibuix Tècnic, de Batxillerat, han participat en el certamen Pinta la Marató, en dues edicions del qual la nostra escola ha estat la guanyadora. 🎨