ESO: 93 726 83 83 · Batxillerat: 93 725 92 77

Sortida de 2n d’ESO al CosmoCaixa

Sortida de 2n d’ESO al CosmoCaixa

L’Univers és fet de matèria que ha evolucionat, canviat i assolit diferents nivells de complexitat al llarg dels 13.700 milions d’anys de la seva història. La història de la matèria ha tingut quatre grans etapes: de l’origen de l’Univers a l’aparició de la vida, de l’aparició de la vida a les primeres neurones, de les primeres neurones a la intel·ligència simbòlica i de la intel·ligència simbòlica a l’emergència de les civilitzacions. Aquestes quatre etapes són les que donen contingut als quatre grans àmbits de la Sala de la Matèria del CosmoCaixa, que van visitar els alumnes de 2n el passat dia 22 de febrer: Matèria inerta, Matèria viva, Matèria intel·ligent i Matèria civilitzada.

També van poder visitar el Bosc Inundat, que és la rèplica exacta d’un tros de bosc inundat de la selva amazònica brasilera de més de 1.000 m2. Allà van poder explorar, no només la part inundada, sinó també la seva relació amb la terra ferma. Van gaudir també de la visió subterrània, l’aèria, la pluja tropical…, tot integrat enmig de la flora i la fauna típiques de la zona.

També es va visitar l’exposició itinerant de l’Obra Social La Caixa H2Oh! Descobreix els secrets de l’aigua de la teva ciutat. Ens van explicar la importància de preservar un valor tan preuat com és l’aigua, la seva utilitat i la seva utilització.