Vols rebre més informació?
Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu
Etapa educativa compresa entre els 16 i els 18 anys que ha de permetre a l’alumne consolidar una maduresa personal i intel·lectual que li permeti aconseguir autonomia en els reptes i prendre decisions.
El pas previ a l’accés a la Universitat és el Batxillerat. A Ramar 2, ens preocupem en aconseguir que el nostre alumnat adquireixi una bona metodologia i una visió del món des de bases sòlides per assolir amb garanties els estudis posteriors.
Aquesta etapa d’ensenyament consta de dos cursos i combina continguts de les matèries comunes amb la diversitat i especificitat que ofereixen els seus diferents itineraris formatius.
La qualitat acadèmica, afavorint:
L’educació en valors, fomentant:
La innovació pedagògica, a partir de:
L’orientació i acompanyament dels alumnes, a través de:
Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Anglès, Filosofia i Educació física.
Itinerari A: Ciències
Itinerari B: Tecnologia
Itinerari C: Humanitats
Itinerari D: Ciències Socials
Franja 1
Franja 2
Franja 3
Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Anglès, Història de la filosofia, Història i Treball de recerca.
Itinerari A: Ciències
Matèries específiques: A triar entre les matèries ofertes de cada modalitat.
Itinerari B: Tecnologia
Matèries específiques: A triar entre les matèries ofertes de cada modalitat.
Itinerari C: Humanitats
Matèries específiques: A triar entre les matèries ofertes de cada modalitat.
Itinerari D: Ciències Socials
Matèries específiques: A triar entre les matèries ofertes de cada modalitat.
Les PAU són l’única prova externa en el sistema educatiu català formulada coordinadament des de les universitats catalanes, però amb la col·laboració del professorat de secundària. Tenen com a objectiu valorar la maduresa acadèmica, els coneixements i les competències adquirides en el batxillerat.
Els exàmens de PAU tenen lloc al llarg de tres dies consecutius en els quals els estudiants s’examinen de cinc matèries corresponents a la fase general i d’un màxim de tres matèries de la fase específica.
La qualificació de la fase general de les PAU, juntament amb la mitjana del batxillerat, dona ponderadament la nota d’accés per accedir a estudis universitaris. Aquesta nota d’accés té validesa indefinida.
La nota d’admissió per a cada títol de grau al qual vulgui accedir un estudiant tindrà en compte, a més d’aquesta nota d’accés, les notes de les matèries examinades en la fase específica, degudament ponderades.
Estructura de la prova
La prova d’accés a la universitat s’estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.
La fase general consta de cinc exercicis:
En la fase específica cada estudiant pot examinar-se d’un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l’examinada en la fase general.
Qualificació de la fase general i nota d’accés
Qualificació de la fase específica i ponderacions de les PAU
Notes d’admissió
L’actual model d’accés a la universitat diferencia entre la superació de les PAU i el procediment d’admissió: l’estudiant obté una nota d’admissió específica per a cada títol de grau i universitat on sol·liciti ser admès.
La nota d’admissió (mínim 5 i màxim 14) a un determinat estudi de grau incorpora les qualificacions de les matèries de la fase específica, ponderant-les segons el coeficient que correspongui (0,1 o 0,2). Cal, però, que aquestes matèries estiguin vinculades a la branca de coneixement en què s’inscriu el títol de grau on es fa la preinscripció.
Es calcula amb la fórmula:
Nota d’admissió = Nota d’accés + a M1 + b M2
M1, M2 = les dues qualificacions de matèries superades a la fase específica que, un cop ponderades, proporcionin una millor nota d’admissió.
a, b = paràmetres de ponderació de les matèries de la fase específica (0,1 o 0,2)
Els paràmetres de ponderació de les matèries de modalitat de batxillerat adscrites a les branques de coneixement dels títols de grau, que seran d’aplicació per a l’accés a la universitat en la preinscripció, es poden consultar al web: http://gencat.cat/universitats/preinscripcio.
A partir de les notes d’admissió s’estableixen les notes de tall que marquen la nota mínima per a accedir a un grau determinat. Tot i ser una nota que varia cada any, pot servir d’orientació per preveure la nota d’accés a un grau el curs següent.
La matrícula de les PAU es realitza al portal accesuniversitat.gencat.cat
En el procés de matrícula l’alumne/a haurà de:
Accedeix a Gencat per veure aquesta informació.
Accedeix a Gencat per veure aquesta informació.
Accedeix a Gencat per veure aquesta informació.
Concerta una entrevista personal.
L'Escola Ramar 2 treballa per ser el centre de referència a la ciutat de Sabadell en l'oferta de Llar d’infants, Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.
Centre concertat amb la Generalitat de Catalunya nº 08037668
Llar Infants Tic-Tac
Escola del Sol
Ramar 2 ESO
Ramar 2 Batxillerat
© 2020 Grup Ramar. Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola